Συμβουλές Για Να Γυμνάσετε Το Σώμα Σας Και Να Ενισχύστε Την Ενέργειά Σας

Βρίσκεστε τον εορτασμό ενός Πρωτοχρονιάτικου Εορτασμού (κάθε χρόνο) για να ταιριάζει / πηγαίνετε στο γυμναστήριο / να χάσετε βάρος / να πιείτε περισσότερο νερό; Εάν θα μπορούσατε να απαντήσετε ναι σε κάποιο από αυτά. Καταλαβαίνω πλήρως. Το έκανα και εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά ανακάλυψα επίσης ότι δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο είχα φουσκώσει το ψήφισμά μου και έπειτα θα αισθανόμουν ένοχος για “την μη επίτευξη των στόχων μου”.

Αυτό που ανακάλυψα ήταν ότι ήταν περισσότερο να κάνεις μέρος της κίνησης της καθημερινής μου ρουτίνας (ειδοποίησα ότι χρησιμοποίησα τη λέξη κίνηση όχι άσκηση)! Κάνοντας μικρές αλλαγές στη ζωή σας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε άσκηση κομμάτι της ζωής σας, και όχι κάτι που “πρέπει να κάνετε”!

Συμβουλές Για Να Γυμνάσετε Το Σώμα Σας

Κλείνω ραντεβού. Αρχίστε ξεκινώντας με τρεις συνεδρίες άσκησης τριάντα λεπτών την εβδομάδα. Κρατήστε τους χρόνους άσκησης στο ημερολόγιό σας εκ των προτέρων. Ένας από τους κύριους λόγους που πολλοί άνθρωποι δεν ασκούν είναι ότι νομίζουν ότι δεν έχουν χρόνο – γι ‘αυτό το βιβλίο και να κάνουν χρόνο. Επιλέξτε όποια ώρα της ημέρας σας ταιριάζει και το ημερήσιο πρόγραμμά σας. για μερικούς ανθρώπους είναι νωρίς το πρωί (και είναι ένα θαυμάσιο συναίσθημα που γνωρίζει ότι έχετε ασκήσει πριν το πρωινό και δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε για το υπόλοιπο της ημέρας!), για άλλους θα είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά το μεσημέρι ή μετά την εργασία. Δεν έχει σημασία τι ώρα σας ταιριάζει, κάνετε το ραντεβού μαζί σας.

Προσλάβετε έναν φίλο. Βρείτε κάποιον με τον οποίο μπορείτε να είστε υπεύθυνοι – δεν χρειάζεται να ασκούν απαραιτήτως μαζί σας (αλλά μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικό με κάποιον άλλο) αρκεί να είστε υπεύθυνοι να αναφέρετε τις ασκήσεις σας σε αυτόν ή αυτήν. Μπορεί να έχετε ακόμα μια ποικιλία φίλων άσκησης – μία για περπάτημα, μία για γυμναστήριο, μία για τένις – ότι κι αν λειτουργεί για εσάς. Έχω ένα μεγάλο φίλο γυμναστήριο, Simone? έχουμε ένα γέλιο, εργαζόμαστε σκληρά και κρατάμε το ένα το άλλο εμπνευσμένο.

Αποσπάστε τον εαυτό σας! Συνδυάστε την καθημερινή σας άσκηση με άλλες δραστηριότητες, για παράδειγμα, ρυθμίστε τη γυμναστική στο σπίτι σας κοντά στην τηλεόραση σας και παρακολουθήστε τις ειδήσεις ενώ εργάζεστε, ακούστε μουσική για να σας κρατάει γρήγορα κίνηση ή ένα κινητό CD ή ακουστικό βιβλίο για να κάνετε μεγάλη χρήση του χρόνου σας και σας κρατά ενδιαφέρουσα.

Συμμετοχή σε γυμναστήριο: Αν σας αρέσει η άσκηση της ομάδας ή απλά να έχετε πρόσβαση σε εξαιρετικό εξοπλισμό και οργανωμένες δραστηριότητες, μπορείτε να γευθείτε στο γυμναστήριο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια αξιόπιστη εταιρεία, ότι οι εγκαταστάσεις είναι κοντά στο σπίτι ή την εργασία σας (αν δεν είναι βολικό δεν θα το χρησιμοποιήσετε), ότι οι τάξεις που θα θέλατε να κάνετε είναι σε ορισμένες φορές που σας ταιριάζουν και ότι υπάρχει αρκετό προσωπικό για να σας βοηθήσει με τις ερωτήσεις και τις τεχνικές σας.

Αν δεν έχετε μπει ποτέ στο γυμναστήριο, μην φοβηθείτε – τα περισσότερα γυμναστήρια αυτές τις μέρες προσφέρουν πολλές μορφές άσκησης (εκτός από την άρση βαρών σε αεροβική 80s υψηλής αισθητικής!), Συμπεριλαμβανομένης της Γιόγκα, Tai Chi, και σε ομάδες πατινάζ σε σειρά – υπάρχει πραγματικά κάτι που ταιριάζει σε όλους.

Κρατήστε το φρέσκο. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι σταματούν να ασκούν είναι η πλήξη, έτσι ώστε να διαφοροποιείτε την άσκησή σας και όχι απλώς να κάνετε το ίδιο πράγμα καθημερινό, ημερήσιο.

Τα σαββατοκύριακα, πιάσε μια μπάλα και πηγαίνετε στο πάρκο, αγοράστε μια μπάλα μπάσκετ και παίξτε ένα με ένα με το σύντροφό σας ή τον συμπατριώτη σας, οδηγήστε στην κοντινότερη παραλία, πάρκο ή λίμνη και πηγαίνετε για μια μεγάλη βόλτα, δοκιμάστε το πατινάζ, κάντε μια νέα τάξη γυμναστικής που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν, αγοράστε ένα DVD γιόγκα, ενταχθείτε σε ένα ποδόσφαιρο, ξεκινήστε μια τάξη χορού, πάρτε μαζί με παιδιά (ή ενήλικες!) και παίξτε ετικέτα ή άλλα παιδικά παιχνίδια – οι επιλογές είναι ατελείωτες, απλά συνεχίστε να κινείστε και να διασκεδάσετε!

Πάρτε έναν προσωπικό εκπαιδευτή. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την παρακίνηση μόνοι σας (ή ακόμα και με έναν φιλαράκο γυμναστικής) ή εάν θέλετε κάποιος να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης και ρουτίνας, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε έναν προσωπικό γυμναστή. Αυτοί οι ειδικοί δεν είναι πλέον μόνο για την πλούσια και σούπερ ταιριάζει.

Ένας προσωπικός εκπαιδευτής μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας και να είστε μια μεγάλη πηγή ενθάρρυνσης και λογοδοσίας. Κατά την επιλογή ενός προσωπικού προπονητή βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλα προσόντα, ότι σας αρέσει αυτός ή αυτή και ότι τους εμπιστεύεστε για να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

Και Να Ενισχύστε Την Ενέργειά Σας

Εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο να μιλάτε στο κινητό τους τηλέφωνο ή να κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη ενώ σας εκπαιδεύουν – να βρείτε κάποιον νέο. Πολλά γυμναστήρια διαθέτουν προσωπικούς εκπαιδευτές στο προσωπικό και υπάρχουν επίσης ανεξάρτητοι εκπαιδευτές που λειτουργούν είτε από τα δικά τους γυμναστήρια είτε από τα δημόσια γυμναστήρια. Μπορείτε επίσης να βρείτε εκπαιδευτές που δεν θα σας ταξιδεύουν κοντά σε ένα γυμναστήριο αν δεν ενδιαφέρεστε για αυτό το είδος δραστηριότητας – υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να τα καταφέρετε!

Σε προϋπολογισμό? Δεν χρειάζεστε πολλά χρήματα για να ασκήσετε – απλά επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια και είστε έτοιμοι να πάτε. Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης και είναι διαθέσιμη σε όλους ανεξάρτητα από το πόσος χρονών είστε, το μέγεθος που είστε και πόσα χρήματα έχετε.

Θέτω στόχους. Κρατήστε μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε να πετύχετε μέσα από την άσκησή σας, μπορεί να περιλαμβάνουν φυσικές προκλήσεις όπως η ανεβοκατεβαίνουν σκάλες, η περπάτημα 4χλμ σε λιγότερο από μία ώρα ή η ολοκλήρωση μιας πλήρους γυμναστικής χωρίς διακοπή, καθώς και η υγεία και η αυτοπεποίθηση, εκτιμήστε τους στόχους σας όπως η απώλεια βάρους, τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής σας ικανότητας, τοποθέτηση στα καλοκαιρινά σας ρούχα.