Τα Συμπληρώματα Δεν Μπορούν Να Αντικαταστήσουν Τις Τροφές

Έχω συστήσει μια ευρεία ποικιλία συμπληρωμάτων διατροφής στους ασθενείς μου τα τελευταία 18 χρόνια. Περιττό να πούμε ότι αυτό δεν είναι κανόνας για τους γιατρούς. Το ιατρικό ίδρυμα στο σύνολό του είναι η θεραπεία που οδηγείται μάλλον στην πρόληψη. Υπάρχει πολύ περισσότερο κέρδος στη θεραπεία ασθενειών και ασθενειών παρά στην πρόληψή της.

Στην πραγματικότητα: ο κλάδος της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής ιατρικής ένωσης (AMA), των ιατρικών σχολών, των νοσοκομείων, των ερευνητικών ιδρυμάτων και των κατασκευαστών φαρμάκων, κατέβαλαν συντονισμένη προσπάθεια να υπονομεύσουν την αλήθεια για τα συμπληρώματα υγείας και την εγγενή αξία τους. Τι μικρή νόμιμη έρευνα και δεδομένα, που αναφέρουν τα οφέλη της συμπλήρωσης, που φτάνει στο ευρύ κοινό, απορρίπτεται γρήγορα από την ιατρική κοινότητα ως “αβάσιμη” ή “προκαταρκτική”.

Κάθε φορά που αναφέρομαι σε έναν συνάδελφο για την αποκατάσταση ενός ασθενούς από μια χρόνια κατάσταση, απλώς προσαρμόζοντας τη διατροφή του και συνταγοποιώντας τα κατάλληλα συμπληρώματα υγείας, συχνά γίνω αποδέκτης ενός δύσπιστου γέλιου ή σαρκαστικού σχολίου.

Στην καλύτερη περίπτωση, απορρίπτω συνοπτικά με οποιεσδήποτε από ορισμένες εξηγήσεις για να έρθω σε αντίθεση με αυτό που γνωρίζω ότι είναι εμπειρική απόδειξη επιτυχούς θεραπείας.

Δεν Μπορούν Να Αντικαταστήσουν Τις Τροφές

Ο Ρόλος Των Συμπληρωμάτων

Τα συμπληρώματα δεν μπορούν ούτε να αντιμετωπίσουν ούτε να αποτρέψουν οποιαδήποτε σοβαρή ασθένεια ή ασθένεια σύμφωνα με τη μεγάλη πλειονότητα των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης.

“Μόνο οι άρτια καταρτισμένοι ιατροί μπορούν να θεραπεύσουν με επιτυχία χρόνιες ασθένειες.” Αυτή είναι η μάντρα της παραδοσιακής ιατρικής κοινότητας. Η πιο ανησυχητική πτυχή αυτής της στάσης είναι ότι οι φοιτητές της ιατρικής λαμβάνουν μικρή ή καθόλου εκπαίδευση σχετικά με τη διατροφή, τα συμπληρώματα διατροφής ή άλλες εναλλακτικές θεραπείες. Δεν υπάρχει πρόγραμμα σπουδών που να περιλαμβάνει προληπτική ιατρική.

Ομοίως, οι γιατροί δεν αυξάνουν την εκπαίδευσή τους με μεταδιδακτορικές υποτροφίες στη διατροφή ή στην έρευνα εναλλακτικής θεραπείας. Η πρόσθετη εκπαίδευση ή κατάρτιση στον τομέα αυτό είναι ανύπαρκτη. Και πάλι, ο πρωταρχικός παράγοντας παρακίνησης δεν είναι η υγεία και ευεξία του ασθενούς, είναι θεραπεία. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι αντιδραστικό, όχι προληπτικό, σε τέτοιο βαθμό που οι γιατροί δεν αναγνωρίζουν ότι είναι, εν μέρει, υπεύθυνοι για την κακή υγεία των ασθενών τους.

Οι γιατροί περιμένουν τα συμπτώματα: Εντοπίζουν τα συμπτώματα και στη συνέχεια επιχειρούν να θεραπεύσουν την πάθηση. Μια πιο ρεαλιστική και οικονομικά αποδοτική προσέγγιση θα ήταν η διαχείριση της υγειονομικής περίθαλψης με σύστημα και οργανικό τρόπο. Παραβλέποντας τη σημασία της προληπτικής ιατρικής συμβάλλει στο αστρονομικό κόστος της υγειονομικής περίθαλψης σε αυτή τη χώρα, μαζί με το Medicaid / Medicare, επιπόλαιες αγωγές και απεριόριστες αθωώσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο μέσος άνθρωπος είναι τρομερά παραπληροφόρητος για τα οφέλη που προσφέρει η σωστή διατροφή και τα ποιοτικά συμπληρώματα υγείας.

Μεγιστοποιήσιμα Αποτελέσματα

Η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε αποτελεσματικού προγράμματος συντήρησης της υγείας. Και πάλι, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκτιμούν τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει η διατροφή τους στη συνολική υγεία και μακροζωία τους. Υπάρχουν αμέτρητες ασθένειες και ασθένειες που οφείλονται άμεσα σε ανεπάρκειες βιταμινών και / ή ορυκτών.

Είναι σημαντικό: να μάθετε για τις θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στις τροφές που τρώτε (βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, κλπ.). Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να διαβάσετε. Υπάρχουν πάρα πολλά δεδομένα που πρέπει να γνωστοποιηθούν επαρκώς σε αυτό το άρθρο.

Το Διαδίκτυο είναι ίσως ο καλύτερος και ευκολότερος χώρος για την απόκτηση αυτού του είδους υλικού.

Δυστυχώς, ακόμη και οι πιο υγιεινές από τις δίαιτες θα έχουν κάπως θρεπτική διατροφή λόγω της επεξεργασίας, του μαγειρέματος και του ανεπαρκούς εδάφους. Πολλές μέθοδοι επεξεργασίας τροφίμων, όπως η παστερίωση, καταστρέφουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία. Το μαγείρεμα των τροφίμων αφαιρεί επίσης πολλά θρεπτικά στοιχεία. Για δεκαετίες, το αγροτικό μας έδαφος έχει ουσιαστικά στερηθεί τα 74 μέταλλα που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ζωής.

Συνεπώς, ανεξάρτητα από το πόσο υγιεινά τρόφιμα τρώμε, χωρίς συμπλήρωση, εξακολουθούμε να “λιμοκτονούνται” για θρεπτικά συστατικά. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου θεραπευτικού σχήματος συντήρησης υγείας, συνιστώ όλους τους ασθενείς μου να λάβουν πολυβιταμίνη υψηλής ποιότητας (τα συστατικά θα διαφέρουν για τους άνδρες και τις γυναίκες), ένα απορροφήσιμο μεταλλικό σύμπλεγμα (κολλοειδές ή κοραλλιογενές ορυκτό), το CoEnzyme Q10, μια ομάδα ωμέγα ΕΡΑ, μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο (MSM), χονδροϊτίνη, πρωτόγαλα και ένα συμπλήρωμα υποστήριξης ανοσοποιητικού συστήματος (ως τέτοια βήτα-1,3D γλυκάνη).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί: ότι τα συμπληρώματα δεν αντικαθιστούν τα υγιεινά τρόφιμα. Η λειτουργία τους είναι ακριβώς όπως το όνομά τους, “συμπληρώματα διατροφής”. Οι ασθενείς που έχουν ενσωματώσει ένα ποικίλο, υγιεινό πεθαίνουν t σε συνδυασμό με ένα συνεκτικό πρόγραμμα συμπληρωματικών προγραμμάτων, υπάρχουν λιγότερες ασθένειες, με εξαίρεση τις προϋπάρχουσες καταστάσεις.

Τα Συμπληρώματα Δεν Μπορούν Να Αντικαταστήσουν

Για ασθενείς με προϋπάρχουσες καταστάσεις ή νέους ασθενείς με προηγουμένως μη διαγνωσθείσες καταστάσεις, σε πολλές περιπτώσεις θα συνταγογραφήσω πρόσθετα συμπληρώματα με βάση: ανεπάρκεια που μπορεί να προκαλεί την κατάσταση, το ιστορικό της περίπτωσης, το ιατρικό προφίλ, τη συμπτωματολογία και τα αποτελέσματα των δοκιμών. Θεωρώ ότι τα φαρμακευτικά προϊόντα αποτελούν μια δευτερεύουσα μέθοδο και χειρουργική επέμβαση ή / και νοσηλεία σε νοσοκομείο μια τελική επιλογή, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά.

Οι παθήσεις των συνδετικών ιστών και των οστών αντιμετωπίζονται πολύ εύκολα με συμπληρώματα και έχουν τα πιο δραματικά αποτελέσματα. Η βιταμίνη Κ1, το διοξείδιο του πυριτίου, η χρονοδίνη, το MSM, τα μεταλλικά στοιχεία, το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι όλα τα στοιχεία που θα διευκολύνουν την αποκατάσταση του συνδετικού ιστού και των οστών (άρθρωσης).

Θα μπορούσα να αναφέρω μια πολυάριθμη κατάσταση που βελτιώθηκε αισθητά. Αρκεί να πούμε ότι υπήρξαν πολύ λίγοι ασθενείς, ανεξάρτητα από το αν η πάθηση τους ήταν ήσσονος σημασίας ή χρόνια, που δεν κατάφεραν να ανακουφίσουν τουλάχιστον κάποια ανακούφιση μετά τη λήψη των συνιστώμενων συμπληρωμάτων για ένα κατάλληλο χρονικό διάστημα.

Για την ευχάριστη έκπληξή τους, πολλοί ασθενείς εμφανίζουν επίσης απρόβλεπτες βοηθητικές βελτιώσεις υγείας πέραν εκείνων της στοχευόμενης κατάστασης.

Ο Ρόλος Της Χοληστερόλης

Η χοληστερόλη είναι ένα είδος λίπους που μπορεί να συσσωρευτεί στις αρτηρίες και να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Υπάρχουν δύο τύποι χοληστερόλης: η λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL) και η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL). Η HDL είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση της LDL από το σώμα. Η LDL μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για άτομα που έχουν υψηλή χοληστερόλη, όπως στατίνες, νιασίνη και ουρσοδιόλη.

Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης είναι η κατανάλωση υγιεινών τροφών, η τακτική άσκηση, η λήψη κατάλληλων βιταμινούχων συμπληρωμάτων για την χοληστερόλη και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ.