Μεγάλη Η Σημασία Των Αντιοξειδωτικών Για Την Υγεία Μας

Τα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έχουν ισχυρή αντικαρκινική δραστηριότητα. Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και της διατροφής έχουν αντιληφθεί ολοένα και περισσότερο την αξία της λήψης ενός συνεργιστικού συνδυασμού ισχυρών αντιοξειδωτικών, των αντιγόνων που καταπολεμούν τον καρκίνο, των θρεπτικών ουσιών που προάγουν την υγεία και συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος με φυσικό τρόπο.

Υπάρχει μια περίληψη των κυριότερων αντιοξειδωτικών που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την καθημερινή πρόσληψη. . . Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από τη δοκιμή αποτελεσματικότητας της βήτα-καροτίνης και της αποτελεσματικότητας της ρετινόλης (CARET). Επικεντρώθηκαν σε δείγματα αίματος από 278 άτομα με καρκίνο του προστάτη και 483 άτομα χωρίς καρκίνο.

Αναλύθηκαν τα επίπεδα αρκετών καροτενοειδών στο αίμα, όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Ε (αλφα και γάμμα τοκοφερόλες), και έδειξαν συσχετισμούς μεταξύ αυτών των επιπέδων και του κινδύνου καρκίνου του πνεύμονα και του προστάτη.

Αποτελέσματα: Στο συνολικό πληθυσμό, η υψηλότερη πρόσληψη λουτεΐνης, ζεαξανθίνης και άλφα-τοκοφερόλης συσχετίστηκε με σημαντικά μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα. Οι γυναίκες με τα υψηλότερα επίπεδα αίματος λουτεΐνης, ζεαξανθίνης και β-κρυπτοξανθίνης είχαν τον χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα. Η μείωση του κινδύνου που συνδέεται με αυτά τα θρεπτικά συστατικά ήταν 69% για τη λουτεΐνη ζεαξανθίνη.

Οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα στο αίμα της βιταμίνης Ε (άλφα-τοκοφερόλη) ήταν 41% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

Πρώτον, για μια καλή, αντι-οξειδωτική ώθηση. Oλοι μπορούν να επωφεληθούν από την καθημερινή βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και σελήνιο. Βιταμίνη C Τι κάνει:

Μπορεί να προστατεύσει από καρκίνους του GI (γαστρεντερικό), καταρράκτη και καρδιακές παθήσεις. μειώνει τη σοβαρότητα των κρυολογημάτων. Βελτιστοποιεί τη χρήση βιταμίνης Ε.

Των Αντιοξειδωτικών Για Την Υγεία Μας

Καλύτερες πηγές τροφίμων:

Φρούτα και λαχανικά (π.χ. φράουλες, εσπεριδοειδή, μπρόκολα, σκούρα πράσινα φύλλα, κόκκινες πιπεριές).

Προτεινόμενη δόση: 500 έως 1000 mg. (ή περισσότερο) την ημέρα. Καλύτερη λήψη με τα γεύματα.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε έρχεται σε δύο μορφές: tocoperols (η πιο κοινή μορφή της βιταμίνης) και tocotrienols. Πάρτε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Ε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα βέλτιστα επίπεδα τοκοφερόλης. Λιγότερα είναι γνωστά για τις τοκοτριενόλες. η έρευνα συνεχίζεται.

Τι κάνει: Οι τοκοφερόλες μπορούν να προστατεύσουν από καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, Αλτσχάιμερ και ορισμένους καρκίνους. Μπορούν επίσης να ενισχύσουν την ασυλία. Οι τοκοτριενόλες μπορούν να καταπολεμήσουν την καρδιακή νόσο και τον καρκίνο του μαστού μπορεί επίσης να προστατεύσει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Τοκοφερόλες: Τα καρύδια και τα φυτικά έλαια έχουν μικρή ποσότητα.

Τοκοτριενόλες: Πίτουρο ρυζιού. Τα συμπληρώματα είναι ευεργετικά για την παροχή μιας θεραπευτικής δόσης αυτών των ζωτικών ενώσεων βιταμινών.

Προτεινόμενη δόση

Τοκοφερόλες: 400 έως 800 IU φυσικής βιταμίνης Ε την ημέρα, κατά προτίμηση ως ανάμικτες τοκοφερόλες. καλύτερα με τα γεύματα.

Σελήνιο

Τι κάνει: Προστατεύει από καρκίνο, καρδιακές παθήσεις, καταρράκτη και εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Βοηθάει τα άλλα αντιοξειδωτικά να λειτουργούν σε βέλτιστα επίπεδα.

Καλύτερες πηγές τροφίμων:

Καρύδια Βραζιλίας, δημητριακά, λαχανικά (η περιεκτικότητα σεληνίου ποικίλλει ανάλογα με την καλλιέργεια του εδάφους).

Προτεινόμενη δόση:

100 έως 200 mcg. μια μέρα; αποφύγετε τις υψηλότερες ημερήσιες δόσεις, οι οποίες μπορεί να είναι τοξικές. Πάρτε μαζί με τα γεύματα για να ενισχύσετε την απορρόφηση.

Συνένζυμο Q10

Τι κάνει: Μπορεί να καταπολεμήσει τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες ενισχύει τα ούλα. προστατεύει τα νεύρα. βοηθά στην παραγωγή ενέργειας, φυσικά.

Όπου βρέθηκαν και συγκεκριμένες πηγές τροφίμων:

Παρουσιάστε σε όλα τα κύτταρα του σώματος, ειδικά στην καρδιά. Βρίσκεται επίσης σε ξηρούς καρπούς και έλαια, αλλά απαιτείται συμπλήρωση για να ληφθεί μια θεραπευτική δόση.

Προτεινόμενη δόση:

Τουλάχιστον 30 mg. μια μέρα. Το CoQ10 είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους πάσχουν από καρδιακή νόσο. Επιπλέον, όποιος παίρνει φάρμακα στατίνης που μειώνουν τη χοληστερόλη, όπως το Mevacor (λοβαστατίνη), το Lipitor (ατορβαστατίνη) ή το Zocor (σιμβαστατίνη) θα πρέπει να λαμβάνουν CoQ10 επειδή αυτά τα φάρμακα καταστρέφουν την αποθήκη Coenzyme.

Μεγάλη Η Σημασία Των Αντιοξειδωτικών

Αλφα-λιπολικού οξέος

Τι κάνει: Μπορεί να προστατεύσει από καρδιακές παθήσεις, καταρράκτη, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνο και διαβήτη που σχετίζονται με νευρική βλάβη. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση των κρίσιμων επιπέδων γλουταθειόνης.

Καλύτερες πηγές τροφίμων:

Βρέθηκε σε μικρές ποσότητες σε μερικά τρόφιμα (π.χ. σπανάκι, βόειο κρέας, πατάτες).

Προτεινόμενη δόση

100 mg. μια μέρα με φαγητό. Για τα άτομα με διαβήτη, 200 mg. τρεις φορές τη μέρα.

Αυτά τα πρόσθετα αντιοξειδωτικά μπορεί επίσης να είναι επωφελής για την υγεία σας.

Άλλα αντιοξειδωτικά που αξίζουν να συμπεριληφθούν στο αντιοξειδωτικό μίγμα σας ανάλογα με τις ατομικές ανησυχίες σας για την υγεία είναι τα καροτενοειδή, το τζίνγκο μπιλόβα και οι προανθοκυανιδίνες. Η γλουταθειόνη, ένα αντιοξειδωτικό αμινοξύ, είναι πολύ σημαντικό για την ανοσία και την σωστή λειτουργία του ήπατος. Λαμβάνοντας αυτά τα πρόσθετα αντιοξειδωτικά ενισχύει τη φυσική παραγωγή του σώματος της πολύτιμης γλουταθειόνης.

Καροτενοειδή

Ο, τι κάνουν: Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων καρκίνων, καρδιακών παθήσεων, καταρράκτη και εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.

Καλύτερες πηγές τροφίμων:

Πορτοκάλι και κόκκινα φρούτα και λαχανικά. σκούρα πράσινα λαχανικά.

Προτεινόμενη δόση:

Εάν η δίαιτα στερείται φρούτων και λαχανικών: Πάρτε μικτά καροτενοειδή που παρέχουν 25.000 IU δραστηριότητας βιταμίνης Α την ημέρα.

Γκίνγκο Μπιλόμπα

Τι κάνει: Βελτιώνει την κυκλοφορία. μπορεί να καταπολεμήσει τις καρδιακές παθήσεις, την Αλτσχάιμερ, την ανικανότητα.

Όπου βρέθηκε:

Εξάγεται από τα φύλλα του δέντρου του Ginkgo biloba.

Προτεινόμενη δόση:

30 έως 60 mg, εκχύλισμα (ισοδύναμο 250 mg – 500 mg ολόκληρου βοτάνου) μία ή δύο φορές την ημέρα, με ή χωρίς τροφή.

Παντεθίνη

Η παντεθίνη είναι μια μορφή βιταμίνης Β5. Είναι μια εναλλακτική λύση στο παντοθενικό οξύ, το οποίο βρίσκεται στα περισσότερα τρόφιμα. Η παντεθίνη έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αύξηση των επιπέδων του συνενζύμου Α, το οποίο είναι σημαντικό για το μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπαρών οξέων.