Διαθέσιμες Επιλογές Για Την Χοληστερόλη

Υπάρχει εναλλακτική λύση στα φάρμακα στατίνης όπως το Lipitor και το Pravachol; Εάν ναι, έχει παρενέργειες; Οι γιατροί αντιμετωπίζουν αυτά τα ερωτήματα καθημερινά, ωστόσο, οι περισσότεροι έχουν τσιμπήσει στο μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιρειών και δεν έχουν κάνει έρευνα για τον εαυτό τους, όπως θα έκαναν για το Garcinia Cambogia ή και για το Eco Slim.

Διαθέσιμες Επιλογές Για Την Χοληστερόλη

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας αριθμός φυσικών ενώσεων που λειτουργούν εξίσου καλά ή και καλύτερα από αυτά τα φάρμακα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές οι ενώσεις βρίσκονται φυσικά στο σώμα μας ή βρίσκονται στη φύση. Δεν προκαλούν τις παρενέργειες που συνήθως συναντώνται με τις στατίνες και είναι πολύ πιο ασφαλείς στη χρήση. Αυτές οι ενώσεις έχουν αποδειχθεί κλινικά ότι βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης χωρίς τις καρδιοκαταστροφικές παρενέργειες που παρατηρούνται με τα φάρμακα στατίνης.

Τι Είναι Λοιπόν Αυτές Οι Ενώσεις Και Γιατί Δεν Μου Έχει Πει Ο Γιατρός Γι’ Αυτές;

Λοιπόν, υπάρχουν μερικές από αυτές. Η πρώτη είναι η Παντεθίνη. Η παντεθίνη είναι μια ένωση στο σώμα σας που δημιουργείται από τη βιταμίνη Β-5. Παρόλο που το σώμα σας την παράγει μέσω του ενζυμικού μεταβολισμού, η συμπληρωματική χορήγηση Παντεθίνης έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης σας.

Καθώς το σώμα σας χρησιμοποιεί την Παντεθίνη, επιβραδύνει την παραγωγή χοληστερόλης στο συκώτι σας. Αυξάνει επίσης τον ρυθμό με τον οποίο ο μεταβολισμός σας χρησιμοποιεί τα λίπη. Λόγω αυτής της επίδρασης, η Παντεθίνη έχει κλινικά αποδειχθεί ότι αυξάνει το επίπεδο της καλής χοληστερόλης (HDL) ενώ μειώνει το επίπεδο της κακής χοληστερόλης (LDL) στο σώμα σας.

Πού Είναι Η Απόδειξη;

Η Ιαπωνία χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα την Παντεθίνη για πάνω από 30 χρόνια. Υπάρχει ένας αριθμός κλινικών δοκιμών που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά της στα επίπεδα χοληστερόλης, καθώς και τη βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας.

Εκτός από την Παντεθίνη, το μέταλλο Νιασίνη έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL) στην κυκλοφορία του αίματος. Η πρόσληψη νιασίνης είναι συνήθως αρκετά χαμηλή στις δυτικές δίαιτες λόγω του αριθμού και του είδους των επεξεργασμένων τροφίμων που καταναλώνουμε.

Κατά συνέπεια, η συμπληρωματική χορήγηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει σημαντικά το προφίλ της χοληστερόλης μας. Στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός νιασίνης και παντεθίνης μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός από τις στατίνες στη βελτίωση των συνολικών επιπέδων χοληστερόλης.

Ο αντίκτυπος αυτού του γεγονότος είναι σημαντικός, ειδικά αν αναλογιστείτε ότι οι παρενέργειες της Παντεθίνης και της Νιασίνης είναι ανύπαρκτες σε σύγκριση με τις επιπτώσεις των φαρμάκων στατίνης στην καρδιά, το συκώτι και τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες παρενέργειες με την Παντεθίνη,. Η μόνη παρενέργεια με τη νιασίνη είναι ένα βραχυπρόθεσμο θερμό επεισόδιο που είναι ακίνδυνο και μπορεί να αποφευχθεί με τη λήψη νιασίνης χρονικής αποδέσμευσης ή με τη λήψη ασπιρίνης δεκαπέντε λεπτά πριν από τη λήψη της νιασίνης.

Γιατί Ο Γιατρός Δεν Μου Είπε Για Την Παντεθίνη;

Λοιπόν, η απάντηση είναι ότι μπορεί απλώς να μην το γνωρίζει. Σε αντίθεση με τις εταιρείες φαρμάκων που ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια για διαφήμιση και έχουν πωλητές των οποίων η μόνη δουλειά είναι να προωθούν το φάρμακο στατίνης τους, η Παντεθίνη και η Νιασίνη είναι φυσικές ενώσεις.

Επειδή είναι φυσικές και κοινές ενώσεις, κανείς δεν μπορεί να τις κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν μπορούν να κατοχυρώσουν πατέντα και επομένως έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα να πωλούν τις ενώσεις, δεν έχει γίνει καμία σημαντική επένδυση στο μάρκετινγκ ή στην εκπαίδευση για την Παντεθίνη και τη Νιασίνη. Κατά συνέπεια, ο γιατρός σας μπορεί απλώς να μην το γνωρίζει.

Η τελευταία ένωση που έχει αποδειχθεί ότι έχει δραματική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης είναι η πολικοσανόλη. Αυτή η ένωση είναι μια κηρώδης ουσία που λαμβάνεται από ζαχαροκάλαμο ή κερί μέλισσας. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά την κακή (LDL) χοληστερόλη και αυξάνει τα επίπεδα της καλής (HDL) χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός που χρησιμοποιεί η Policosanol για τη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης δεν είναι τόσο κατανοητός όσο αυτός της νιασίνης και της παντεθίνης. Ωστόσο, πιστεύεται ότι τόσο αυξάνει την αποβολή της LDL χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος όσο και βοηθά το συκώτι στη δημιουργία καλής (HDL) χοληστερόλης με τρόπο παρόμοιο με την Παντεθίνη.

Τι Σημαίνουν Όλα Αυτά;

Λοιπόν, αν έχετε υψηλή χοληστερόλη, σημαίνει ότι έχετε επιλογές. Τα φάρμακα στατίνης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Ωστόσο, οι παρενέργειες των στατινών κυμαίνονται από μυϊκή ατροφία έως απώλεια της βραχυπρόθεσμης μνήμης και σημαντική καρδιακή βλάβη.

Επειδή τα φάρμακα στατίνης εμποδίζουν τον οργανισμό σας να παράγει ένα ένζυμο που παράγει μια βασική βιταμίνη για την υγεία της καρδιάς καθώς και τη χοληστερόλη, το ενδεχόμενο αρνητικών παρενεργειών μπορεί να είναι σημαντικό.

Εναλλακτικά, η συμπληρωματική χορήγηση Παντεθίνης, Νιασίνης, Πολυκοζανόλης ή και των τριών ταυτόχρονα έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει βλαβερές παρενέργειες και μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με τα φάρμακα στατίνης.