Καθημερινή Άσκηση Και Λογικό Πρόγραμμα Διατροφής

Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε χάπια διατροφής, “μαγικές” συσκευές άσκησης και παραπλανητικά προϊόντα υγείας και γυμναστικής, όταν σε κάθε περίπτωση μια καλή σειρά αλτήρες και μια γρήγορη βόλτα μπορεί να είναι όλα όσα χρειάζεστε για να εισέλθετε καλύτερα σχήμα από ότι έχετε κάνει ποτέ.

Τι μπορείτε να κάνετε μόνο με ένα σύνολο αλτήρων, ρωτάτε; Παρέχετε αντίσταση στις κινήσεις του σώματός σας – επίσης γνωστή ως ανύψωση βάρους. Αυτό είναι όλο το lifting είναι – αντίσταση. Οι όροι “ανύψωση βάρους” και “κατάρτιση αντίστασης” έχουν γίνει ένα στο ίδιο επειδή περιγράφουν την ίδια δραστηριότητα – μετακινώντας το σώμα σας κάτω από περισσότερη αντίσταση από ότι κανονικά πρέπει να χειριστεί.

Στην πραγματικότητα, έχετε μόλις σκόνταψε στο βασικό μυστικό της άσκησης εν γένει! Είτε μιλάτε για κατάρτιση αντίστασης, Pilates, Γιόγκα, καρδιαγγειακές δραστηριότητες, ή οποιαδήποτε άλλη μορφή άσκησης, όλα αυτά τα προγράμματα έχουν ένα κοινό πράγμα – εκτελούν περισσότερη δραστηριότητα από ότι θα κάνατε να κάθονται στον καναπέ. Γιατί πρέπει να ασκήσετε, εν τούτοις;

Πόσο περίπου αψηφώντας τη διαδικασία γήρανσης για τους εκκινητές; Γνωρίζετε ότι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο οι ηλικιωμένοι καταλήγουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα είναι επειδή χάνουν την ικανότητα να σκέφτονται και να κινούνται μόνοι τους; Γνωρίζετε επίσης ότι η όλη διαδικασία σκέψης και κίνησης από μόνη της συμβαίνει επειδή το κάνουμε κάθε μέρα; Μέχρι να αποσυρθούμε, δηλαδή.

Ακονίστε Το Μυαλό

Μόλις δεν χρειάζεται πλέον να πάμε στη δουλειά ή να ασχοληθούμε με θέματα προγραμματισμού και τρόπου ζωής, ξαφνικά το μόνο που πρέπει να σκεφτούμε είναι να παρακολουθήσουμε παραστάσεις παιχνιδιών ή σαπουνόπερα όλη την ημέρα και η μόνη άσκηση που έχουμε είναι πετούν με περηφάνια τα δάχτυλά μας πάνω από το τηλεχειριστήριο.

Χυλός. Αυτά τα μυαλά και τα σώματά μας μετατρέπονται όταν σταματάμε να τα χρησιμοποιούμε. Σκεφτείτε ότι εξακολουθείτε να είστε αιχμηρός ως κόλλα και στο ύψος του παιχνιδιού σας; Προσπαθήστε να πείτε το αλφάβητο προς τα πίσω σε 30 δευτερόλεπτα ή λιγότερο.

Ναι … δυναμικά.

Τι γίνεται σωματικά; Σκεφτείτε ότι μπορείτε ακόμα να κρατήσετε τη δική σας ακόμα κι αν δεν ασκείτε πολύ; Σταματήστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο και αφήστε το στο πάτωμα για μερικές ορθές μορφές ώθησης. Έκανες τουλάχιστον 30 αν είσαι γυναίκα ή τουλάχιστον 40 αν είσαι άνδρας; Οχι? Πόσο περίπου 20 ή 25; 15; Αν δεν έχετε τραβήξει 30 ή 40, πιθανότατα θα είστε λιγότερο από το 50ο εκατοστημόριο για τις συνθήκες υγιεινής του φύλου σας.

Εντάξει, έτσι έχετε διαπιστώσει ότι δεν είστε ακριβώς ολυμπιακό αθλητικό υλικό. Και λοιπόν? Δεν σας αρέσει καν αθλήματα, πόσο μάλλον είναι πολύ καλός σε αυτά. Αυτό είναι εντάξει, και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό. Τόσο λίπος; Σας αρέσει bodyfat? Θεωρείτε ότι είναι φυσικά ελκυστικό; Νομίζεις ότι είναι υγιές; Αν ναι, τελειώσαμε να μιλάμε. Συνεχίστε την επιχείρησή σας και ευχαριστήστε για την ανάγνωση αυτής της απόστασης.

Για όλους τους άλλους, εδώ είναι ένα newsflash: Στην Αμερική σήμερα – το έτος 2004 – οι παθολογικές καταστάσεις που σχετίζονται με την παχυσαρκία αντιπροσωπεύουν περισσότερους θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο από ότι όλες οι γνωστές μορφές καρκίνου COMBINED. Η καρδιακή νόσος από μόνη της είναι ο νούμερο ένα δολοφόνος Αμερικανών ενηλίκων και αποτελεί ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Τι γίνεται με την αυτοεκτίμηση; Το 64% των Αμερικανών είναι υπέρβαροι. Αυτό είναι σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού. Αν νομίζετε ότι ένας αριθμός όπως αυτός και οι εκρηκτικές πωλήσεις συνταγογραφούμενων αντικαταθλιπτικών δεν σχετίζονται, έχετε τώρα μια δεύτερη ευκαιρία να σταματήσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο και να συνεχίζετε με την ημέρα σας.

Άσκηση Και Διατροφή

Εδώ είναι η κατώτατη γραμμή, λαοί: Άσκηση και ένα λογικό πρόγραμμα διατροφής είναι απαραίτητα για ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους, για όλη τους τη ζωή. Σημειώστε, ωστόσο, ότι είπα “άσκηση”, και ότι είπα επίσης “λογικό πρόγραμμα διατροφής”. Σε καμία περίπτωση δεν είπα τίποτα για να ξοδέψω 2 ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο ή για να μην τρώω τίποτα εκτός από τα καρότα και το σέλινο για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Γιατί; Αυτές οι πρακτικές είναι εξίσου αναποτελεσματικές όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους, όπως τα χάπια διατροφής και τα προϊόντα νυχτερινής κυκλοφορίας. Εδώ είναι αυτό που δουλεύει:

1) Κατάρτιση Βάρος / Αντίσταση – Η κατάρτιση βάρους για άνδρες και γυναίκες έχει το ίδιο αποτέλεσμα – κάνει τους μύες σας πιο μεταβολικά ενεργό. Με απλούστερους όρους, σημαίνει ότι οι μύες σας θα κάψουν περισσότερες θερμίδες – ακόμη και όταν κοιμάστε. Ο μυς είναι ο μοναδικός χώρος στο σώμα σας, όπου το σωματικό λίπος υποβαθμίζεται. Αδύναμοι μύες = ασθενής μεταβολισμός. Αδύναμος μεταβολισμός = καύση αργών θερμίδων.

2) Καρδιαγγειακή Κατάρτιση – Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, αυτός ο τύπος εκπαίδευσης έχει σκοπό να βοηθήσει το καρδιο-αναπνευστικό σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και τελικά να διαρκεί περισσότερο. Μήπως καίει πολλές θερμίδες; Σίγουρα το κάνει. Ωστόσο, αν δεν το συνδυάσετε με κατάρτιση αντίστασης και υποστηρικτική διατροφή, πιθανότατα θα κάψετε απλά το βάρος του νερού και τον μυϊκό ιστό που εργαστήκατε τόσο σκληρά για το πρώτο βήμα.

3) Πρόγραμμα λογικής διατροφής – Πηγές ποιότητας σύνθετων και ινωδών υδατανθράκων, απαραίτητα λιπαρά οξέα και άπαχες πηγές πρωτεϊνών. Τρώτε αυτά τα θρεπτικά συστατικά σε λογικές αναλογίες συχνά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και ο μεταβολισμός σας (ανατρέξτε ξανά στο # 1) θα φτάσει στο ύψος και θα κάψετε περισσότερες θερμίδες σε καθημερινή βάση.