Σημαντικός Ο Ρόλος Των Πρωτεϊνών Για Τα Αθλήματα Υψηλής Έντασης

Τα Endurance Sports είναι σαν μουσικές συναυλίες. Ξεκινούν από ένα χαμηλό κλειδί, θέτοντας ένα σταθερό ρυθμό και κορυφώνονται σε ένα crescendo που ενθουσιάζει τον θεατή και τον αθλητή. Και όχι σε αντίθεση με μια ορχήστρα, η αντοχή απαιτεί μια άψογη απόδοση από κάθε όργανο, δοκιμάζοντας τα όρια της αντοχής τους. Καθώς κάθε σύστημα, που διεξάγεται από την ανθρώπινη βούληση, υποφέρει από έναν ρυθμό που συνορεύει με την κόπωση, ο αθλητής αρχίζει να ακούει μουσική από την καρδιά.

Αυτό που συχνά παραμελείται και θεωρείται περιττό, στα αθλήματα αντοχής είναι μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που μπορεί να επεκτείνει την αερόβια χωρητικότητα και να τροφοδοτεί την απόδοση.

Για να υποστηρίξει την προσπάθεια και να καθυστερήσει την κόπωση, το σώμα χρειάζεται επαρκή παροχή οξυγόνου και καυσίμων χωρίς να συσσωρεύει απόβλητα, οξέα ή θερμότητα. Μεγαλύτερη η ένταση της προπόνησης, μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητα που απαιτείται. Η ικανότητα των καρδιοαγγειακών και αναπνευστικών συστημάτων, των αποθεμάτων καυσίμων στους μυς, των συστημάτων υποστήριξης των ηπατικών και των νεφρών πρέπει να επεκταθεί εκθετικά και να εκτελεστεί σε αθλήματα αντοχής.

Εάν κάποια από αυτές τις προϋποθέσεις δεν πληρούνται, το εσωτερικό περιβάλλον γίνεται άβολο. Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, για να επιτρέψει την απέκκριση των αποβλήτων, των οξέων και της θερμότητας, καθώς η κόπωση μπαίνει. Το αερόβιο στρες των αθλημάτων αντοχής παρέχει το απαραίτητο κίνητρο για ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Το σώμα είναι έτοιμο να χτίσει.

Σημαντικός Ο Ρόλος Των Πρωτεϊνών

Το μόνο που χρειάζεται είναι τα δομικά στοιχεία-οι πρωτεΐνες. Δεδομένης της επαρκούς και κατάλληλης παροχής πρωτεϊνών, το σώμα παραμένει σε κατάσταση θετικής ισορροπίας αζώτου. Η επαρκής κατανάλωση πρωτεΐνης, μαζί με μια δίαιτα υψηλής ενέργειας, επηρεάζει επίσης τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και του λίπους. Στην καλά τροφοδοτούμενη κατάσταση, με επαρκή σωματική δραστηριότητα, οι διαιτητικές πρωτεΐνες διεγείρουν την ταυτόχρονη απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης και της ινσουλίνης.

Η συνδυασμένη ορμονική επίδραση ανακατευθύνει τους διαιτητικούς υδατάνθρακες και το λίπος στις αερόβιες μυϊκές ίνες όπου αποθηκεύονται ως καύσιμα για εξαντλητικές ασκήσεις. Η επακόλουθη αύξηση των αποθεμάτων μυών του γλυκογόνου και του λιπιδίου επιτρέπει την παρατεταμένη δραστηριότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με αρκετές πρωτεΐνες, η άλιπη σωματική μάζα, η αντοχή και η απόδοση αυξάνονται σε όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Οι πρωτεΐνες και τα αμινοξέα παρέχουν επίσης άμεσα μεταξύ 1 και 6% των ενεργειακών αναγκών κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Η αναλογία ενέργειας που παράγεται από πρωτεΐνες αυξάνεται με την ένταση της άσκησης. Δεδομένου του ρόλου τους στο bodybuilding, οι πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές για να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα και πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την ελαχιστοποίηση αυτού του ποσοστού.

Μελέτες από τους Bowtell και Tarnopolsky, αναφέρουν: ότι μια δίαιτα υψηλής ενέργειας (υδατάνθρακες), όταν συνδυάζεται με μια άφθονη πρόσληψη πρωτεϊνών και ενυδάτωση, έχει μια πρωτεΐνη εξοικονόμηση ενέργειας υπό αερόβιες συνθήκες. Ωστόσο, όταν η πρόσληψη πρωτεΐνης είναι ανεπαρκής, η δίαιτα υψηλής ενέργειας αποτυγχάνει να προστατεύσει τις πρωτεΐνες από το να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα.

Ως εκ τούτου, οι αθλητές αντοχής πρέπει να εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα πρωτεϊνικής πρόσληψης όχι μόνο για την παροχή αμινοξέων για ανάπτυξη, αλλά και για να διασφαλίσουν ότι τα αμινοξέα δεν καίγονται ως καύσιμο.

Οι αθλητές αντοχής χρειάζονται πρωτεΐνες αλλά χρειάζονται συμπληρώματα πρωτεΐνης; Η απάντηση, μέχρι πρόσφατα, ήταν αρνητική για ψυχαγωγικούς και μέτριους αθλητές. Τα συμπληρώματα πρωτεϊνών συνιστούσαν μόνο επαγγελματίες αθλητές και αθλητές με δίαιτα με ανεπάρκεια πρωτεϊνών. Ωστόσο, αυτές οι συστάσεις, βασισμένες σε μια παράμετρο που ονομάζεται «ισορροπία αζώτου», έχουν συχνά αμφισβητηθεί. Οι Young και Bier προτείνουν ότι υπάρχει μια λεπτή κατάσταση ανεπάρκειας πρωτεΐνης, που ονομάζεται «ευνοϊκή» κατάσταση, όπου μια ανεπαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών καλύπτεται από τη διάσπαση των πρωτεϊνών του σώματος.

Οι μετρήσεις που βασίζονται στην ισορροπία του αζώτου δεν λαμβάνουν υπόψη την ευνοϊκή κατάσταση και επομένως δεν είναι αρκετά ακριβείς για να υπολογίσουν τις απαιτήσεις σε πρωτεΐνες. Ο Mark Tarnopolsky, σε πρόσφατη ανασκόπηση για τις πρωτεϊνικές απαιτήσεις στους αθλητές αντοχής, εγείρει επίσης παρόμοιες ερωτήσεις.

Οι επιδημιολογικές μελέτες, από τον McKenzie και άλλους, υποδεικνύουν επίσης ότι η πρόσληψη πρωτεϊνών έως και 20% των αθλητών μπορεί να είναι κάτω από τα επίπεδα που συνιστώνται για τα καθιστικά άτομα. Στη συνέχεια, υπάρχει πάντα η διφορούμενη ποιότητα και απορροφητικότητα μιας πρωτεϊνικής διατροφής. Απλά τρώγοντας πρωτεΐνες στη διατροφή δεν εξασφαλίζει ότι θα παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε επαρκείς ποσότητες.

Δεδομένου του ζωτικού ρόλου που διαδραματίζουν οι πρωτεΐνες στη μεταβολική και φυσιολογική ανταπόκριση στις αερόβιες καταπονήσεις των αθλημάτων αντοχής και τις αβεβαιότητες σχετικά με την πρόσληψη πρωτεϊνών από τη διατροφή, ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης μπορεί να προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της απόδοσης.

Η επαρκής εκπαίδευση και η διατροφή Profect θα πάρει αντοχή στα όριά της, σε επίπεδα όπου ο αερόβιος μεταβολισμός διεγείρει την απελευθέρωση των εγκεφαλινών, το ανθρώπινο ισοδύναμο του οπίου.

Αυτές οι εγκεφαλίνες παράγουν το φυσικό υψηλό που συχνά αναφέρεται ως «ροή». Όσο ο μεταβολισμός παραμένει αερόβιος, το μυαλό πλημμυρίζεται από εγκεφαλίνες και τα συστήματα λειτουργούν αρμονικά. Η ικανότητα ροής φαίνεται ατελείωτη και η κόπωση είναι ανύπαρκτη. .