Γιατί Τα Διαιτολόγια Δεν Λειτουργούν Πολλές Φορές

Μία από τις μεγαλύτερες απάτες που έχει τραβήξει με επιτυχία το αμερικανικό κοινό είναι – κάπως σωστά – μια λέξη τεσσάρων γραμμάτων.

Αυτή η λέξη είναι φυσικά η Διατροφή.

Μέχρι τώρα έχετε δει διαφημίσεις για περισσότερη δίαιτα από ότι μπορείτε εύκολα να θυμάστε και πιθανότατα έχετε δει ένα άρθρο ή μια τηλεοπτική εκπομπή που καταργεί κάποιες από αυτές τις δίαιτες. Δυστυχώς, η τέχνη της τρύπας τρύπες μέσα από την αξιοπιστία ενός σχεδίου διατροφής γίνεται συνήθως από άλλη εταιρεία διατροφής, αποκλειστικά για το σκοπό να σας πάρει για να χρησιμοποιήσετε το προϊόν τους αντί αυτού.

Λοιπόν, αυτό το άρθρο δεν έχει τίποτα να πουλήσει. Ούτε να κερδίσει τίποτα για να κερδίσει, εκτός από τη γνώση που ελπίζουμε ότι ο αναγνώστης – είναι εσύ – θα βάλει κάτω το μενού διατροφής Madness, και θα πάρει μια πραγματική άποψη του κόσμου για το γιατί οι δίαιτες δεν λειτουργούν, και τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό.

Τρώγοντας, η χαμένη τέχνη

Εάν σκέφτεστε μια δίαιτα ή έχετε στο παρελθόν, το κύριο κίνητρό σας ήταν πιο πιθανό να χάσετε βάρος. Τι θα συμβεί αν σας πω ότι για να χάσετε βάρος, πρέπει πραγματικά να φάτε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από ότι στο παρελθόν; Πιθανόν να κουνήσετε το κεφάλι σας σε αυτή την τρελή ιδέα και να σκεφτείτε ότι ήταν κάποια νέα μανία που σε καμία περίπτωση δεν θα σας βοηθούσε στους στόχους απώλειας βάρους σας.

Γιατί Τα Διαιτολόγια Δεν Λειτουργούν

 

Φυσικά, το γεγονός ότι κάθε δίαιτα που έχετε ακούσει ποτέ ήταν σε κάποιο σημείο «κάποια νέα μανία» πιθανότατα δεν θα περάσει ποτέ το μυαλό σας. Παρόλα αυτά, το γεγονός παραμένει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να τρώνε περισσότερο από ότι σήμερα για να χάσουν βάρος, αλλά το κόλπο έρχεται να τρώει τα σωστά τρόφιμα, με τις σωστές αναλογίες των θρεπτικών ουσιών και τις κατάλληλες ώρες της ημέρας. Ήχος είναι δύσκολο;

Ίσως, αλλά σας διαβεβαιώνω, είναι πραγματικά απλό. Ωστόσο, ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να σας ενημερώσει για τα οφέλη από την κατανάλωση τροφής, αλλά απλά να σας ενημερώσουμε ότι η κατανάλωση είναι πράγματι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε το υπερβολικό σωματικό βάρος και να εξηγήσετε πώς οι δίαιτες κρατούν αυτό από το να συμβαίνουν.

Δηλώνοντας τα Προφανή

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται την «τελευταία διατροφή» με αυτούς τους όρους, ελπίζουμε ότι η ακόλουθη ερώτηση θα σας κάνει να σκεφτείτε τι είναι αρκετά προφανές εάν σταματήσετε να το σκεφτείτε. Αν η νέα «Τελευταία δίαιτα που θα χρειαστείτε ποτέ» ήταν πραγματικά τόσο καλή για να σας λιώσει λίρες ενώ καθόταν στον καναπέ που τράβηξε «Carbo Craze Chips» ή ήταν ακόμα εξ αποστάσεως αποτελεσματική στην καύση του εφεδρικού σας ελαστικού ενώ εισπνέοντας τις γλυκές μυρωδιές «Aromatic Air Baubles της Aerospace», τότε γιατί δεν είναι όλοι ήδη λεπτοί;

Σοβαρά – σκεφτείτε το. Κάθε φορά που ακούτε την τελευταία διατροφή ή την πιο σύγχρονη συσκευή άσκησης που διαρκεί μόνο 20 λεπτά την ημέρα, λένε πάντα ότι δεν θα χρειαστείτε άλλο σύστημα! Το διαφημιζόμενο σύστημα – ανεξάρτητα από το πόσο λογικό ή ακόμα και παράξενο μπορεί να φανεί – προσφέρεται πάντα να είναι καλύτερα από ποτέ και το τελευταίο σύστημα που θα χρειαστείτε ποτέ.

Λοιπόν, αν αυτό ήταν αλήθεια, δεν νομίζετε ότι ο κατασκευαστής αυτού του συστήματος θα είναι όχι μόνο πλουσιότερος από οποιονδήποτε στην ιστορία, αλλά θα γίνει επίσης διάσημος ως ο άνθρωπος που ΤΕΛΙΚΑ λύθηκε το πρόβλημα της παχυσαρκίας στον κόσμο μας; Μη νομίζετε ότι αυτό το άτομο θα μπορούσε επίσης να αντέξει οικονομικά να διαφημίσει το προϊόν του κατά τη διάρκεια του prime time στην τηλεόραση, αντί αργά το βράδυ; Δεν νομίζετε ότι αυτό το σύστημα θα γινόταν γνωστό σε όλο τον κόσμο – καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας – ως σημείο καμπής στην ανθρώπινη ανάπτυξη;

Έτσι, θα σας ρωτήσω ξανά την ίδια ερώτηση: Εάν η λύση είναι ήδη εκεί έξω, γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να βγαίνουμε με νέες λύσεις; Η απάντηση είναι, φυσικά, πολύ απλή – αυτά τα συστήματα δεν λειτουργούν και ο ανθρώπινος πληθυσμός απλώς ψάχνει για μια ανύπαρκτη γρήγορη λύση για να απαλλαγούμε από πάρα πολλές μετακινήσεις αργά τη νύχτα στην τοπική επιχείρηση μπιφτέκι ή το γεγονός θα έπρεπε να έχουν αποθέσει σε μπύρα ενώ ήταν στο κολέγιο. Τότε τι λειτουργεί; Ανθρώπινη φυσιολογία.

Μεταβολισμός

Ο μεταβολισμός ορίζεται ως ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα σας επεξεργάζεται τα τρόφιμα. Με άλλα λόγια, πόσο γρήγορα το σώμα σας καίει θερμίδες. Όσο ταχύτερα ο μεταβολισμός σας, τόσο περισσότερο φαγητό μπορείτε να φάτε χωρίς να πάρει βάρος.

Πώς ελέγχετε τον μεταβολισμό σας; Με το φαγητό ένα πυκνό θρεπτικό γεύμα κάθε 3 έως 3 ½ ώρες. Αυτή η πρακτική «πυροδοτεί τον εσωτερικό σας φούρνο», επειδή δεν υπάρχει καλύτερη αναλογία. Σκεφτείτε το σώμα σας ως παλαιού τύπου ατμομηχανή που είχε άνθρακα που εισήγαγε στο θάλαμο καύσης ένα φτυάρι κάθε φορά. Εάν δεν φουσκώνετε αρκετά αργά στον άνθρακα, η ατμομηχανή θα επιβραδύνει και το σώμα σας δεν είναι διαφορετικό.

Εάν δεν τρώτε αρκετά συχνά, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται και δεν καίνε πολύ γρήγορα τις θερμίδες.

Επιπλέον, όχι μόνο μειώνεται ο ρυθμός κατανάλωσης θερμίδων, αλλά το σώμα σας αρχίζει να αποθηκεύει σχεδόν όλα όσα καταναλώνετε ως bodyfat! Έτσι, στην ουσία, κάθε φορά που λιμοκτονείτε στην ειλικρινή προσπάθειά σας να «κολλήσετε στη διατροφή σας», επιβραδύνετε τον μεταβολισμό σας, καθώς και καθιστώντας το σώμα πιο αποτελεσματικό στο να χτίσετε το μαξιλάρι για να μπορείτε να καθίσετε στα παιχνίδια του μπέιζμπολ.